Nepal 

1. Sathya Uddhyan

Samen met Wilde Ganzen herbouwden wij in 2016 de Sathya Uddhyan school in Nepal.

De school bestaat uit 6 klassen, een keuken, een kantoor en sanitaire ruimtes voor jongens en meisjes. In maart 2016, toen wij het project bezochten, was de bouw voor driekwart gevorderd.

In oktober was de school klaar en in november dienden wij, samen met Rashmi, de verantwoording bij Wilde Ganzen in.

In juni hebben wij de aanvraag voor het hostelgedeelte ingediend bij Wilde Ganzen en zij hebben dat in december 2016 goedgekeurd. Hiervoor is €30.700 nodig. Een deel van de kinderen van deze school woont namelijk te ver weg om dagelijks op en neer te komen. Het zijn Dalits, onaanraakbaren, waarvan de ouders ooit vanuit de laagvlakten langs de Indiase grens, de Terai  naar Kathmandu zijn gekomen om als afvalverwerker te werken. Door scholing willen we de kinderen een betere toekomst bieden.

Wij zijn intussen druk bezig om 2/3de van de financiering bij elkaar te sprokkelen met onze Nepalese benefiet workshops/diners. Wilde Ganzen zal dan de resterende 1/3de bijdragen.

www.wildeganzen.nl

                         Pijpen leggen bij Satthya Uddhyan

 

2.Developed Nepal 

Dit is een jonge Nepalese NGO, opgericht door studenten en net afgestudeerden, die zich vrijwillig inzetten om te helpen na de aardbevingen van voorjaar 2015.

Zij zijn druk bezig een plan van aanpak en beleid  te ontwikkelen waarbij we hen adviseren.

Intussen hebben we de activiteiten van 2016 geevalueerd en zijn we klaar om weer de jaarlijkse bijdrage van  € 500,-  aan de organisatorische kosten bij te dragen.

De vrijwilligers hebben een hygiënetraining gehad en geven handenwas workshops op basisscholen.

Incidenteel geven we ook een bijdrage voor een van hun kortlopende projecten, zoals:

Handenwasles door Developed Nepal

 

 

Bijles voor 47 kansarme studenten.
Deze bijlessen zijn bedoeld om studenten van de Brukhuti Middelbare School te helpen bij de voorbereiding voor hun examen. De uitvoering was gedurende de maand maart. Alle studenten van dit projectje hebben hun verwachtte resultaat verbetert. We financierden dit samen met SHBN [Stichting Holland Building Nepal]

 

Bangladesh

1.Sun Child Sponsorship Program

In februari 2017 ontvingen we bericht dat 29 van de 34 via Stichting Perspectief 3000 gesponsorde kinderen geslaagd waren voor het volgende schooljaar. 5 Basisscholieren hadden geen examen gedaan. Van deze 5 doen 2 kinderen hun laatste schooljaar over en worden weer door ons gesponsord. Twee andere Sun Children zijn ook terug, maar niet serieus genoeg om klas 5 over te doen. Zij vallen af.

Een van de Sun Children die naar klas 7 zou gaan is momenteel nog niet naar Shoula teruggekeerd. We hebben afgesproken dat we de rapportage van april afwachten. Als zij dan school hervat heeft, blijven we sponsoren, anders valt zij af.

Ons oudste Sun Child Zahidul doet examen voor klas 10.

Er zijn nu 32 gesponsorde kinderen voor 2017.

 

 

 

 

 

 

 

This post is also available in: enEnglish (Engels)